ECMI Kosova publikon "Broshurë për Shëndetin Riprodhues"

ECMI Kosova publikon "Broshurë për Shëndetin Riprodhues"

Kur bëhet fjalë për kancerin e gjirit, statistikat ofrojnë të dhëna alarmante. Por ne nuk duam të flasim rreth këtyre statistikave. Këtu, ne do të theksojmë mundësitë që mund të përdorni për të zvogëluar gjasat e shfaqjes së kësaj sëmundje të rëndë ose për të rritur mundësitë për një trajtim më të suksesshëm. Në këtë drejtim mund të ju dërgoj vetëm një mënyrë e jetesës e shëndetshme (një ushqyerje e duhur, pesha normale, aktiviteti fizik, si dhe shmangia e stresit, cigareve, alkoolit, kimikateve toksike, etj.) dhe ekzaminimet parandaluese. 

Ju lutem lexojeni broshurën e plotë këtu.  

Artikull "Kanceri i qafës së mitrës është i parandalueshëm"
Artikull "Kanceri i qafës së mitrës është i parandalueshëm" Kanceri i qafës së mitrës është kanceri i
Artikull "Kanceri i gjirit është i parandalueshëm"
Artikull "Kanceri i gjirit është i parandalueshëm" Kanceri i gjirit është një tumor që zhvillohet nga
ECMI Kosovo publikon Raport mbi rezultatet e ekzaminimeve parandaluese duke përfshirë Pap – test, ultrazë të gjirit dhe mamografi
ECMI Kosovo publikon Raport mbi rezultatet e ekzaminimeve parandaluese duke përfshirë Pap – test, ultrazë të gjirit dhe mamografi Një nga aktivitetet kryesore të projektit CARES është organizimi i Kontrolleve parandaluese
Ekzaminimet parandaluese të gjirit mundësojnë zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit dhe trajtimin e tij më të suksesshëm
Ekzaminimet parandaluese të gjirit mundësojnë zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit dhe trajtimin e tij më të suksesshëm Kosova është një nga vendet me një vdekshmëri të lartë të pacientëve me kancer të gjirit, kryesisht
Kanceri i gjirit, zvogëlimi i rrezikut është i mundur
Kanceri i gjirit, zvogëlimi i rrezikut është i mundur Kanceri i gjirit është një tumor që zhvillohet nga qelizat
Informacione kyçe mbi kancerin e qafës së mitrës
Informacione kyçe mbi kancerin e qafës së mitrës Kanceri i qafës së mitrës është kanceri i dytë më i zakonshëm te gratë, veçanërisht në vendet në