ECMI Kosovo publikon Raport mbi rezultatet e ekzaminimeve parandaluese duke përfshirë Pap – test, ultrazë të gjirit dhe mamografi

ECMI Kosovo publikon Raport mbi rezultatet e ekzaminimeve parandaluese duke përfshirë Pap – test, ultrazë të gjirit dhe mamografi

Një nga aktivitetet kryesore të projektit CARES është organizimi i Kontrolleve parandaluese falas per gratë dhe vajzat e reja të rajonit të Dukagjinit në Spitalet Rajonale përkatëse ose Qendrat Kryesore të Mjekësisë Familjare në qytetin ku ato jetojnë. Në kuadër të këtij aktiviteti, ECMI Kosova në bashkëpunim me Spitalin e Përgjithshëm Rajonal të Pejës ka organizuar 352 kontrolle parandaluese falas. Në mesin e këtyre kontrolleve parandaluese përfshijnë 153 PAP- test dhe 199 Mamografi dhe ultrazë të gjirit.

Ky raport është një përmbledhje e shkurtër e rezultatit të këtyre ekzaminimeve dhe publikohet me qëllimin e vetëm që të rrisë vetëdijen e gjerë të publikut për rëndësinë e kontrollave parandaluese.

 Për më shumë klikoni në këtë link.  
Artikull "Kanceri i qafës së mitrës është i parandalueshëm"
Artikull "Kanceri i qafës së mitrës është i parandalueshëm" Kanceri i qafës së mitrës është kanceri i
Artikull "Kanceri i gjirit është i parandalueshëm"
Artikull "Kanceri i gjirit është i parandalueshëm" Kanceri i gjirit është një tumor që zhvillohet nga
ECMI Kosovo publikon Raport mbi rezultatet e ekzaminimeve parandaluese duke përfshirë Pap – test, ultrazë të gjirit dhe mamografi
ECMI Kosovo publikon Raport mbi rezultatet e ekzaminimeve parandaluese duke përfshirë Pap – test, ultrazë të gjirit dhe mamografi Një nga aktivitetet kryesore të projektit CARES është organizimi i Kontrolleve parandaluese
Ekzaminimet parandaluese të gjirit mundësojnë zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit dhe trajtimin e tij më të suksesshëm
Ekzaminimet parandaluese të gjirit mundësojnë zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit dhe trajtimin e tij më të suksesshëm Kosova është një nga vendet me një vdekshmëri të lartë të pacientëve me kancer të gjirit, kryesisht
Kanceri i gjirit, zvogëlimi i rrezikut është i mundur
Kanceri i gjirit, zvogëlimi i rrezikut është i mundur Kanceri i gjirit është një tumor që zhvillohet nga qelizat
Informacione kyçe mbi kancerin e qafës së mitrës
Informacione kyçe mbi kancerin e qafës së mitrës Kanceri i qafës së mitrës është kanceri i dytë më i zakonshëm te gratë, veçanërisht në vendet në