Vetë-Ekzaminimi i gjirit 2022

Vetë-Ekzaminimi i gjirit 2022

Gjatë viteve të fundit, ka pasur disa debate rreth asaj se sa i vlefshëm është vetë-ekzaminimi i gjirit në zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit dhe rritjen e gjasave për mbijetesë. Për shembull, një studim i vitit 2008 i gati 400,000 grave në Rusi dhe Kinë raportoi se vetë-ekzaminimi i gjirit nuk ka një ndikim domethënës në normat e mbijetesës së kancerit të gjirit dhe madje mund të shkaktojë dëm duke shkaktuar biopsi të panevojshme (heqja dhe ekzaminimi i indeve të dyshimta). Për shkak të pasigurisë së vazhdueshme të ngritur nga kjo dhe studime të tjera, Shoqata Amerikane e Kancerit nuk rekomandon më vetë-ekzaminimin e gjirit si një mjet kontrollimi për gratë me një rrezik mesatar të kancerit të gjirit.
Ju lutem gjeni artikullin e plotë në këtë link
Vetë-Ekzaminimi i gjirit 2022
Vetë-Ekzaminimi i gjirit 2022 Gjatë viteve të fundit, ka pasur disa debate rreth asaj se sa i
Nuk kam simptoma - një alarm që mund t'ju shpëtojë jetën 2022
Nuk kam simptoma - një alarm që mund t'ju shpëtojë jetën 2022 Në fazat fillestare të sëmundjes, simptomat nuk janë të dukshme dhe
Zbulimi i hershëm shpëton jetë - projekti CARES
Zbulimi i hershëm shpëton jetë - projekti CARES Hapi i parë dhe më i rëndësishëm në rrugën drejt ruajtjes
Rëndësia e ekzaminimeve parandaluese të gjirit
Rëndësia e ekzaminimeve parandaluese të gjirit Kosova është një nga vendet me një vdekshmëri të lartë të pacientëve me kancer të gjirit
Zbulo në kohë
Zbulo në kohë Kur bëhet fjalë për kancerin e gjirit, statistikat ofrojnë
Tetori - muaji i luftës kundër kancerit të gjirit
Tetori - muaji i luftës kundër kancerit të gjirit Kanceri i gjirit është një nga shkaqet më të zakonshme të